Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalımızda, 3, 4 ve 5. Sınıf öğrencilerinin eğitimi, öğretim üyelerimizin denetiminde teorik ve klinik uygulamalı olarak sürdürülmektedir. Çene cerrahisinin çalışma alanı içinde ağız hastalıklarının teşhis ve tedavisi, diş çekimi, gömülü diş cerrahileri, çene ve çevre dokularının kistlerinin tedavisi, çene tümörleri ve tedavileri, maksillofasiyal travmatoloji ve çene kırıklarının tedavisi, preprotetik cerrahiler, odontojenik enfeksiyonların tedavisi, tükürük bezi hastalıklarının tedavisi ile dental implantoloji ile implant uygulamalarında yeterli kemik ve yumuşak dokunun bulunmadığı durumlarda ileri implant cerrahisi yer almaktadır. Bununla birlikte bazı sistemik hastalıkların ağız içindeki bulgularının teşhisi ve tedavisi de yapılmaktadır.

Prof. Dr. Bahar GÜRSOY
Anabilim Dalı Başkanı