“Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi İle Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Mesleğe İlk Adımlarını Düzenlenen Beyaz Önlük Töreni İle Attı“

2018- 2019 Akademik yılında Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi programlarına yerleşen öğrenciler, 1 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşen Beyaz Önlük töreni ile mesleklerine ilk adım atmanın heyecanını yaşadı.

Girne Üniversitesi kampüsünde yapılan tören; Girne Kaymakamı Sinan Güneş, Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serap Çetiner, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan, Diş ve Tıp fakültelerinin tüm akademik kadrosu, Girne Üniversitesi akademisyenleri ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılışında konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Çetiner, fakültelerinin geçen yıl ilk öğrencilerini aldığını hatırlatarak bu yıl bu motivasyonla interaktif, dinamik ve üst düzey çağdaş bir eğitim programını özenle hazırladıklarını söyledi. Çetiner, diş hekimliğinin sanat ve bilimin birleştiği ve kazanılan yetinin insan üzerinde icra edildiği çok özel bir meslek olduğunu ifade etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak ise dinamik ve yenilikçi eğitim anlayışıyla, araştırma ve bilime dayalı çağdaş tıp uygulamalarını benimseyen bir fakülte olmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Rüveyde Bundak, öğrenci ve öğretim üyelerinin konaklama ve sosyal yaşam ihtiyaçlarını karşılayacak olan ve yakın zamanda hizmete giren “Park Palace Residence” gibi yatırımları da bu hedefin tamamlayıcı öğeleri olarak gördüklerini belirtti. Hipokrat ‘ın ‘Yaşam kısa ,tıp bilimi uzun bir yoldur’ sözünü hatırlatan Bundak, beyaz önlüğün doktorların olduğu kadar doğruluğun ve aydınlığın da simgesi olduğunu kaydetti.

Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ise konuşmasında öğrencilerin uluslarına ve ülkelerine faydalı birer hekim olacağına ve yetişkin birer birey olarak ailelerinin yanına döneceğine duyduğu inancı dile getirdi. İlkay Salihoğlu konuşmasının sonunda Girne Üniversitesi bünyesinde görevdeyken Profesörlük ünvanı alan ilk kişi olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Halil İbrahim Seçer’i de tebrik ederek kendisine Onur Belgesi takdim etti.

Günsel ailesinin yıllardır eğitime yaptığı katkıların vurgulandığı açılış konuşmalarının ardından Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin önlük giyme ve and içme törenlerine geçildi. Törenin sonunda Prof. Dr. Füsun Yıldız tarafından verilen “İyi Hekimlik” konulu ilk ders hem öğrenciler hem de konuklar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Heyecan, coşku ve duygusal anların bir arada olduğu tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.