Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri İçin Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi

2019- 2020 Akademik yılında Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne yerleşen 71 öğrenci, 1 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşen Beyaz Önlük Giyme töreni ile üniversite hayatlarına ilk adımı atmanın heyecanını yaşadı.

Girne Üniversitesi kampüsünde yapılan törene;  Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serap Çetiner, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Diş Hekimliği Fakültesi’nin tüm akademik kadrosu, enstitü müdürleri,  akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının öncesinde öğrenciler alkışlarla tören alanına giriş yaptı.

Törenin açılışında konuşan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi Başhekimi ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Çetiner, öncelikli olarak Yakın Doğu Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’e teşekkürlerini sundu. Diş hekimliğinin sanat ve bilimin birleştiği ve kazanılan yetinin insan üzerinde icra edildiği çok özel bir meslek olduğunu ifade eden Çetiner, öğrencilerin bugün giyecekleri beyaz  önlüklerini leke sürmeden kullanacaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Serap Çetiner her yıl fakültelerinin kadrosunu, laboratuvarlarını, eğitim hastanesini  geliştirerek ve Atatürk ilkelerine bağlı kalarak eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Çetiner, diş hekimliğinin geniş bir yelpazeyi kapsayan bir eğitim gerektirdiğini hatırlattı ve öğrencilere başarılar diledi.

Daha sonra söz alan Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ise üniversite olarak diğer dallarda olduğu gibi diş hekimliğinde de gençleri yaşama hazırlamak için her türlü olanağı sunmaya çalıştıklarını ifade etti. Salihoğlu güçlü bir akademik kadro ve altyapının üniversite ve fakülte bünyesinde sağlandığını ancak bunun yanı sıra öğrencilerin de kendilerini bekleyen 5 yıllık öğrenim hayatı sürecinde ve sonrasında çok çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Törenin son bölümünde Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne bu yıl katılan 71 öğrenci beyaz önlüklerini giydi ve ardından toplu olarak yemin etti.

Heyecan ve gururun bir arada yaşandığı tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.