Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Güz Sempozyumu Düzenlendi

Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Güz Sempozyumu 21 Kasım 2021 Pazar günü Büyük Kütüphane Kongre Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sempozyuma Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Seçer, Oral Diagnoz ve Radyoloji Uzmanı Dr. Dt. Orhan Gülen, Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Doğukan Yılmaz ve Lefke Avrupa Üniversitesi, Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Sadıkoğlu konuşmacı olarak katıldılar.

Girne Üniversitesi Diş Fakültesi Dekanı ve Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serap Çetiner ve akademik kadronun yanı sıra öğrencilerin hazır bulunduğu ve büyük ilgi çeken sempozyum saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açıldı.

Soru cevap bölümleriyle devam eden ,tüm güne yayılan ve öğrencilerin sunum ve oturum başkanlığında aktif olarak görev aldıkları Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Güz Sempozyumu konuşmacılara plaket sunulması ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Prof. Dr. Serap Çetiner : “ Bu tür akademik etkinliklerle öğrencilerimizi alanında uzman isimlerle bir araya getirmeyi sürdüreceğiz.”
Sempozyumun başlangıcında konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Çetiner tüm konuşmacılara ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Pandemi koşulları sebebiyle geçtiğimiz dönemde bu tür etkinlikleri yüz yüze gerçekleştiremediklerini hatırlatan Prof. Dr. Çetiner, bu yıl 113.sü kutlanan 22 Kasım Diş Hekimliği Gününün hemen öncesinde bu sempozyumu düzenlemenin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu ifade etti.

Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin hem tam donanımlı laboratuvarlarda hem de Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesinde eğitim alma imkanına sahip olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Serap Çetiner, bu tür akademik etkinliklerle de gençleri alanında uzman kişilerle bir araya getirmeyi sürdürdüklerini belirtti.

Prof. Dr. Çetiner, sözlerinin sonunda sempozyuma konuşmacı olarak katılan bütün isimlere teşekkürlerini sundu.
Daha sonra söz alan konuşmacılardan Prof. Dr. Halil İbrahim Seçer ‘ Bilimde Yeni Metodoloji: Bağlantısal Bütünsellik’ başlıklı bir sunum yaparken Dr. Dt. Orhan Gülen ‘Con Beam Bilgisayarlı Tomografi ( CBCT ) Okurken Nelere Dikkat Etmeliyiz?’ ve Dr. Öğretim Üyesi Doğukan Yılmaz ‘Anterior Estetik Bölgede Periodontoloji’nin Rolü’ konulu birer konuşma yaptılar.
Yrd. Doç. Dr. İsmail Sadıkoğlu ise ‘Dental Fotoğrafçılık 101: Işığı Anlamak’ başlıklı konuşmasında teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulama örneklerine de yer verdi.