Diş Hekimliği Fakültesi 2. Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi

Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2. Öğrenci Sempozyumu 19 Haziran 2019 tarihinde Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Dr. Suat Günsel Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serap Çetiner, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmalarını yapan Prof. Dr. Serap Çetiner ve Prof. Dr. İlkay Salihoğlu birer konuşma yaparak öğrencilere destek verdiler ve başarılar dilediler.

İki oturum olarak gerçekleşen 2. Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Sempozyumu’nda ortodonti, restoratif diş tedavisi, protetik diş tedavisi, pedodonti, ağız, diş ve çene radyolojisi, ağız, diş ve çene cerrahisi, endodonti ve periodontoloji alanlarında toplam 8 grup sunum yaptı. Sempozyumun sonunda jüri üyeleri sunumların yanı sıra her bir grubun kendi konusuna ilişkin posterlerini de değerlendirmeye alarak oylama yaptı. Oylama sonucunda danışmanlığını Dt. Ferdiye Küçük’ün yaptığı Pedodonti Grubu birinci, danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. İffet Yazıcı’nın yaptığı Protetik Diş Tedavisi Grubu ikinci ve danışmanlığını Uzman Dt. Yağız Özbay’ın yaptığı Endodonti Grubu ise üçüncü oldu.

Tüm katılımcı öğrencilere katılım belgeleri danışman öğretim görevlileri Prof. Dr. Bahar Gürsoy, Prof. Dr. Şölen Günal, Prof. Dr. Haluk Öztunç, Yard. Doç. Dr. Zeynep Yenen, Yard. Doç. Dr İffet Yazıcı, Uzman Dt. Yağız Özbay, Dt. Ferdiye Küçük, ve Dt. Kemal Güldüren tarafından verildi.

Öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin yoğun katılımıyla ve başarılı bir atmosferde gerçekleşen sempozyum kokteyl ile son buldu.