Diş Hekimlerinin Duayen İsimleri 2.Diş Hekimliği Güz Sempozyumu Kapsamında Girne Üniversitesi’nde Bir Araya Geldi

2. Diş Hekimliği Güz Sempozyumu 21 Kasım 2022 tarihinde Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane Konferans salonunda gerçekleşti. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen sempozyumda, Prof. Dr. Ayşe Nil Altay, Prof. Dr. Fügen Dağlı Cömert, Prof. Dr. Şule Bulut, Prof. Dr. Ayşe Tuba Altuğ, Dr. Öğr. Üyesi Ece Çalışkan, Yrd. Doç. Dr. Gürkan Ünsal bilimsel program çerçevesinde bir araya geldi.

Sempozyum saygı duruşu, İstiklal Marşının ardından Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Çetiner’in açılış konuşması ile devam etti. Çetiner sözlerinde sempozyuma katkı sağlayan oturum başkanları ve öğrencilerine teşekkür ederken programın verimli bir bilgi alışverişine fırsat sağladığını vurguladı.

Sempozyumda konuşmacılar şu konuları ele aldı; Önce zarar verme: Dental travmada ne zaman ve nasıl tedavi edeceğiz? – Prof. Dr. Ayşe Nil Altay, Erdodonti’de Güncel Döner Alet Sistemleri – Dr. Öğr. Üyesi Ece Çalışkan, Erdodontik Tedavide Karşılaşılan Problemler – Prof. Dr. Fügen Dağlı Cömert, Ne ekersen onu biçersin: Periimplantitis – Prof. Dr. Şule Bulut, Özel ihtiyaçlı bireylerde ortodontik yaklaşımlarla yaşam kalitesini arttırmak. – Ayşe Tuba Altuğ, Ne zaman CBCT yetmez? Olgular ve limitasyonlar – Yrd. Doç. Dr. Gürkan Ünsal

Diş Hekimliğine dair teorik ve pratik bilgileri sektördeki duayen isimlerinden dinleme fırsatı bulan geleceğin diş hekimleri uygulamalı atölye derslerine de katılım sağladı.